Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE zion.si


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.zion.siso sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja.

Spletno trgovino na internetni strani www.zion.siupravlja zavod ZION, Zavod za alternativno kulturo, šport in turizem.

Ob izvršenem nakupu, oziroma pravilno izpolnjenem obrazcu za naročanje blaga, vsak obiskovalec spletne trgovinewww.zion.si . postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje www.zion.si , pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
  a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
  b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
  c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
  d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
  e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
  f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
  g) način plačila in dostave
  h) časovno veljavnost ponudbe
  i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
  j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci 

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba na www.zion.si ažurira in spreminja pogosto in hitro.

NAČINI PLAČILA

V spletni trgovini www.zion.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- z gotovino ob prevzemu
- z nakazilom na račun (po ponudbi / predračunu)

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. En izvod te pogodbe se pošlje kupcu preko elektronske pošte, po izvedenem uspešnem naročilu.

CENE

Vse cene v spletni trgovini www.zion.si so navedene v EUR in ne vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), saj nismo davčni zavezanci. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil.
Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

POSTOPEK NAKUPA

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.zion.si

1. Naročilo in oddaja naročila
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti ali telefonu, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tej stopnji ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo preko elektronske pošte ali telefona). Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali internetu preko spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali telefonu.

2. Naročilo potrjeno
Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 72 urah, ponudnik naročilo pregleda, preveri možnost dobave in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupcu pripada pravica, da v petnajstih (15) dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v sedmih (7) dneh od prejetja blaga, na kontaktni e-mail, blago pa vrniti v nadaljnjih sedmih (7) dneh. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa in vsa dokumentacija, ki izdelku pripada. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenega blaga. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

DOSTAVA

Naročeni izdelki bodo dostavljeni najkasneje v petih (5) delovnih dneh po izvršenem nakupu. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo o predvidenem datumu dobave/dostave čimprej obvestili. V primeru, da dobava naročenih izdelkov ni možna vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega izdelka ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.
Upravitelj (Zavod ZION) mora blago dostaviti v obljubljenem času. Stroški dostave so enaki za dostavo po vsej Sloveniji. Strošek dostave se obračuna k naročilu, kar je zavedeno  in navedeno na naročilu.

VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI

 Za potrebe poslovanja spletne trgovine (www.zion.si) zbiramo naslednje podatke:

    ime in priimek,
    naslov in kraj bivanja,
    E-naslov,
    kontaktni telefon in
    uporabniško ime in geslo.

Za pravilnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki ne odgovarjamo.

Obvezujemo se, da bomo osebne podatke uporabili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovine www.zion.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Izbiro članstva v naši poštni listi omogočamo v obrazcu za naročanje blaga v spletni košarici ter na vstopni strani spletne trgovine www.zion.si

 

KOMUNIKACIJA

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:
  - jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
  - pošiljatelj mora biti jasno razviden
  - različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
  - željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

PRITOŽBE IN SPORI

  - Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
  - Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
  - Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
  - Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina www.zion.si ter vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Podatki o ponudniku se nahajajo na povezavi "O podjetju".